Genealogie

Sinds begin 1998 ben ik bezig met het in kaart brengen van de stambomen van de families Koper, Theelen, Bastiaensen en Hexspoor.

Ter gelegenheid van het 50-jarig huwelijk van mijn ouders heb ik hun kwartierstaat gemaakt. Deze is beschikbaar in PDF*: kwartierstaat in cirkeldiagram.

De kwartierstaat van ons gezin Koper-Theelen is ook beschikbaar, maar dan in hypertekst: kwartierstaat. Hierin is de bovengenoemde kwartierstaat van mijn ouders besloten.

Eind september 2003 hielden wij een Koperfamiliebijeenkomst. Hierbij waren alle afstammelingen van Crelis Pieterszn Koper (1756 - 1826), die rond 1785 van Wijk aan Zee naar Wormerveer trok, uitgenodigd. De parenteel van Crelis Pieterszn Koper tot op de zesde generatie, voor zover die mij bekend is, is beschikbaar in hypertekst: parenteel.

In mijn bestanden komt veel meer informatie over gerelateerde families voor. Deze kunt u bestuderen in hypertext: bestandsoverzicht. Van nog levende personen krijgt u slechts beperkte informatie.

Vanwege de oorsprong van mijn familie was het nodig om trouw- en doopboeken uit Wijk aan Zee nader te onderzoeken. Hiervan zijn door mij transscripties gemaakt die ik hieronder voor anderen ter inzage geef. De originele boeken liggen in het Streekarchief Kennemerland en een kopie ligt in het Rijksarchief, beiden te Haarlem.

* PDF-bestanden kunnen worden weergegeven en afgedrukt met behulp van de "Acrobat Reader" die vrij beschikbaar is bij Adobe.

Laatste Revisie: 13 juni 2014